Janna van der Honing

Foto: www.corbino.nl

Janna is zangeres, schrijft teksten en muziek en is initiatiefnemer van “Tusken lân en wetter”. Daarnaast is Janna pedagoog en speltherapeut en werkt zij als jeugd -en gezinsprofessional met kinderen/gezinnen. Haar roots liggen in Friesland, zij is opgegroeid nabij het Waddengebied waar zij regelmatig te vinden is met haar partner Hans. Janna en Herman Woltman kennen elkaar al tientallen jaren. Zij waren eerder verbonden tijdens de door hen gemaakte voorstelling en cd Cancao (Oerol 2008 en 2009) welke lovende recensies kreeg. Nu werken Janna en Herman na jaren eindelijk weer samen aan “Tusken lân en wetter”

In 2022/2023 werkt Janna aan een nieuw project met Rudolf Simons en Evert Bossema, geïnspireerd op werken van Gerrit Terpstra.

Herman Woltman                

Na zijn conservatorium opleiding verdiept Herman zich in diverse snaarinstrumenten zoals de Guitarra Portuguesa. Dit instrument is te beluisteren op de CD Sielesalt en De Maisfrou van Nynke Laverman. De Griekse Bouzouki is o.a te beluisteren is op de Mauthausen Syklus van Douwe Heeringa en op Cancao van Souldada. Met Souldada maakte hij vier CD’s en theatervoorstellingen. Herman bespeelt hier de Flamenco, Klassieke en Elektrische gitaar. De groep toert 3 x in Zuid-Afrika en is een begrip binnen de wereldmuziek. In 2018 schreef Herman de muziek voor Theatervoorstelling Myn Skip over de historie van het skûtsje. De voorstelling werd beloond met de zilveren Anjer. In 2021 speelt hij met zangeres Ella de Jong de voorstelling PIANOHUIS (www.ellaandherman.nl)

Jan Henk Hamoen

Is theoloog en kunstkenner, bestuurslid bij Stichting Nijkleaster en namens die stichting beheerder van de grote collectie schilderijen van Popma die hij schonk aan Nijkleaster